Nyheter

Hissrenovering hösten 2021

Av: styrelsen, juli 15, 2021

Måndag 9/8 kommer höstens hissrenoveringar att påbörjas. Varje hiss beräknas ta ca fyra veckor att åtgärda, och under de veckorna är det således trapporna som gäller. Hissarna åtgärdas i ordning utifrån behov. Först ut är hissen på Dalgränd 8. Planeringen ser ut som följer nedan:

Dalgränd 8: vecka 32 – 35

Dalgränd 12: vecka 36 – 39

Dalgränd 20: vecka 39 – 42

Dalgränd 4: vecka 42 – 45

Dalgränd 6: vecka 46 – 49

Hissarna i övriga uppgångar kommer att åtgärdas under första halvåret 2022.

Läs mer

Årsstämma och styrelse 2021

Av: styrelsen, juni 9, 2021

Den 24/5 hölls årets stämma. Protokollet är justerat och finns, efter inloggning, att läsa under ”Föreningen/Protokoll från årsstämma”.

Styrelsen återvaldes med ett nyval av en suppleant. Efter det konstituerande mötet den 8/6 ser styrelsen ut som följer:

Ordförande: Madelaine Possman, madelaine@brfkorsbarsgarden.se

Kassör: Margit Norberg, margit@brfkorsbarsgarden.se

Sekreterare: Peter Klintebäck, peter@brfkorsbarsgarden.se

Ledamöter: Eduard Dyachuk, eduard@brfkorsbarsgarden.se, Mats Jonaeson, mats@brfkorsbarsgarden.se, Lars Mertner, lars@brfkorsbarsgarden.se, Ana Stolica, ana@brfkorsbarsgarden.se

Suppleant: Babylonia Tibert, babylonia@brfkorsbarsgarden.se

Läs mer

Avstängning av ventilation – uppdatering

Av: styrelsen, maj 21, 2021

Under vecka 21, 24-28/5, kommer ventilationen att vara avstängd då installationer av systemet ska göras. Detta berör endast Dalgränd 16, 18, 20 och 22.

Styrelsen beklagar att information om detta kommer med så kort varsel.

Läs mer

Årsstämma 2021

Av: styrelsen, maj 9, 2021

Nu finns alla handlingar inför stämman den 24/5 upplagda under rubriken Föreningen/stämmohandlingar (inloggning krävs). Notera att stämman kommer att hållas på Quality hotel vid Globen, lokal Cosmos.

Välkomna!

Läs mer

Dörrstängare

Av: styrelsen, maj 6, 2021

Fr o m idag, 6/5, och ett par veckor framåt kommer dörrstängare att bytas ut och nya installeras så att entrédörrar ska kunna öppnas med automatik både utifrån och inifrån.

Läs mer

Grillsäsongen

Av: styrelsen, april 25, 2021

Grillsäsongen närmar sig och föreningen hoppas den gemensamma grillplatsen på gården kommer att nyttjas väl. Föreningen håller inte med grillgaller utan det får man ordna med själv. På de stora butikerna kostar ett galler uppåt 800 kronor men via nätet kan ett galler beställas för 295 kronor. Läs mer, och beställ, här.

Läs mer

Arbete i fastigheten

Av: styrelsen, mars 16, 2021

Fastighetens styrsystem av värme och ventilation ska bytas ut. Det ska göras av Styrteam AB så deras personal kommer att synas i trapphusen framöver. De behöver inte komma in i lägenheter men när det nya styrsystemet ska sättas igång så kommer ventilationen att vara avstängd en dag. När detta ska ske så kommer de att avisera både i entréer och i alla berörda lägenheter.

Läs mer

Angående avgiftssänkningen

Av: styrelsen, februari 24, 2021

Läs här vad mäklare anser om hur avgiftssänkningen påverkar värdet av våra lägenheter.

Läs mer

Info från valberedningen

Av: styrelsen, februari 19, 2021

Läs mer här.

Läs mer

Avgiftssänkning

Av: styrelsen, februari 18, 2021

Från och med april 2021 sänks avgifterna med 35%. 🙂
Nu när Brf Körsbärsgården går in på sitt andra decennium, ombildningen skedde 2010, så kan vi se att fastigheten är i gott skick, att större investeringar och underhållsinsatser är gjorda eller inplanerade. Den som kvarstår att åtgärda är renovering av hissar, det är inplanerat och budgeterat för 2021-2022. Den underhållsplan som upprättades vid ombildningen är i och med detta genomförd.

Styrelsen har i samråd med föreningens ekonomiska förvaltare gått igenom ekonomin mycket noggrant och vi ser att intäkterna (avgifter + hyresintäkter) överstiger de framtida kostnaderna. Självklart kommer pengar att avsättas för löpande driftskostnader och inplanerat underhåll, men det finns utrymme att sänka avgifterna. Några större, och kostsamma, underhållsinsatser efter hissrenoveringen är inte aktuella under kommande tioårsperiod.

Läs mer

Motion till årsstämma 2021

Av: styrelsen, januari 20, 2021

Finns det saker som du vill att föreningen ska åtgärda eller göra? Lämna då in en motion till årsstämman.

Du kan antingen mejla till info@brfkorsbarsgarden.se (skriv motion 2021 i ämnesraden) eller lägga din motion i föreningens brevlåda utanför träfflokalen/tvättstugan.

Motionen bifogas sedan kallelsen till årsstämman och tas upp på stämman för beslut. Genom röstning beslutas av medlemmarna om motionen ska verkställas av styrelsen eller ej under kommande mandatperiod.

I motionen ska du förklara vad det är som du vill att kommande styrelse ska åtgärda eller göra. Beskriv situationen – bakgrund – och vad du vill att styrelsen ska göra – yrkande – samt ange tydlig avsändare.

Din motion ska vara inlämnad senast den 7 mars 2021.

Det underlättar om din motion är så beskrivande som möjligt, och framförallt – att det finns ett tydligt yrkande! Se exempel på www.brfkorsbarsgarden.se  

Läs mer

Avgiftsfri januari – uppdatering

Av: styrelsen, december 18, 2020

På grund av den mänskliga faktorn har felaktiga avier skickats ut. Styrelsen har tidigare beslutat och informerat om att bostadsrättsinnehavare har en avgiftsfri januari och att hyresgästsinnehavare får en hyressänkning på 500 kronor i januari.

För bostadsrätterna kommer RB Ekonomi att kreditera bort avgiften för bostaden. I samband med det skickar de ut en kreditavi på detta till alla tillsammans med ett infobrev om vad som har hänt och vad som ska betalas.

För hyresrätterna kommer de att kreditera bort 500 kronor från hyran och även där skicka med ett infobrev om vad som har hänt och vad som ska betalas.

Läs mer

Träfflokalen stängd för kvällsbokningar – ny uppdatering

Av: styrelsen, november 24, 2020

Från och med idag, den 24/11, till och med den 31/1 2021 går det inte att boka kvällspass i träfflokalen. Under rådande omständigheter och med de allmänna råden att undvika större sammanhang där flera personer träffas så har styrelsen beslutat att stänga träfflokalen för bokningar på kvällstid. Det går fortfarande att boka lokalen på dagtid, styrelsen vädjar dock till de som eventuellt bokar en dagtid att iaktta försiktighet och att följa de allmänna råden om att hålla avstånd och tvätta händer noggrant.

Stängt för kvällsbokningar nu förlängt till och med 31/5.

Läs mer

Värmen, snart klart men…

Av: styrelsen, november 6, 2020

Värmex kommer avisera att de behöver komma in i alla lägenheter en sista gång för att justera värmesystemet som just satts på.
Detta med undantag för några lägenheter i port 8 och port 10 som ännu inte fått igång värmen. Berörda lägenhetsinnehavare i dessa portar har personligen informerats om det.

Läs mer

Kompensation för värmeproblem

Av: styrelsen,

Styrelsen har beslutat att alla medlemmar i föreningen ska få en avgiftsfri januari 2021 och alla hyresgäster få 500 kr i avdrag på hyran i januari 2021. Det kommer att synas på avier för kommande kvartal.

Detta som en kompensation för att värmen i fastigheten varit avstängd en längre tid.

Läs mer

Frusen?

Av: styrelsen, oktober 25, 2020

Det finns ca 20 fristående värmeelement att låna. Är du intresserad så skicka ett mejl till info@brfkorsbarsgarden.se. Först till kvarn gäller!

Läs mer

Värmen…

Av: styrelsen, oktober 18, 2020

Många boende har kontaktat Driftia, som förvaltar föreningens fastigheter, om att det är kallt i lägenheten. Installationen av nya radiatorventiler är klar i de flesta lägenheterna och det som återstår är intrimning av systemet. En förutsättning för det är att entreprenören kunnat besöka alla lägenheter och tyvärr återstår några. Förhoppningen är att allt ska vara klart senast den 30/10. Till dess kommer inkommande luft från ventilationssystemet att vara uppvärmd. Så från och med november hoppas vi att alla själva ska kunna reglera värmen i sina respektive lägenheter.

Läs mer

Balkongarbeten

Av: styrelsen, oktober 13, 2020

Denna vecka ska Fog08 åtgärda balkonger med betongräcken. Det är små hål som ska fyllas igen för att förhindra sprick- och rostbildning. Företaget använder skylift och allt arbete sker utifrån. Bli alltså inte förvånad om du ser någon utanför din balkong, även om du bor högre upp…

Läs mer

Grovsopor

Av: styrelsen, oktober 8, 2020

Ny entreprenör anlitad. Datum för höstens hämtningar inlagda i kalendern.

Läs mer

Information!

Av: styrelsen, oktober 7, 2020

Vill du veta mer om vad som händer i föreningen? Anmäl dig här.

Läs mer

Årsstämma 2020

Av: styrelsen, september 22, 2020

Vid den uppskjutna årsstämman den 21/9 omvaldes sittande styrelse och vid ett möte den 22/9 konstituerande sig styrelsen enligt följande:

Ordförande: Madelaine Possman

Kassör: Eduard Dyachuk

Sekreterare: Peter Klintebäck

Övriga ledamöter: Mats Jonaeson, Lars Mertner, Margit Norberg, Ana Stolica.

Till valberedning återvaldes Annelie Back (Dalgränd 22) och Kirsten Ytterberg (Dalgränd 8)

Läs mer

Grovsopor

Av: styrelsen, augusti 20, 2020

För tillfället har föreningen ingen inbokad hämtning av grovsopor. Aktiv transport som anlitats tidigare lägger ner verksamheten och hur detta ska ordnas framöver kommer styrelsen att diskutera. Mer information kommer framöver!

Läs mer

Energideklaration

Av: styrelsen, maj 6, 2020

Energideklarationer för alla portar finns här.

Läs mer

Årsstämma 2020 flyttad

Av: styrelsen,

På grund av viruspandemin flyttas 2020 årsstämma från den 25/5 till den 21/9.

Årsredovisning 2019 kommer att delas ut till alla medlemmar under maj månad. Övriga stämmohandlingar kommer att delas ut i september.

Alla dokument kommer också att finnas tillgängliga på föreningens webbplats (inloggning krävs för vissa dokument – inloggningsuppgifter kan erhållas om du skickar ett mejl till info@brfkorsbarsgarden.se med ditt namn och din adress).

Läs mer

Tv-information

Av: styrelsen, april 28, 2020

ComHem övergår till helt digitala sändningar i september. Läs mer här.

Läs mer

Stamspolning – uppdaterad!

Av: styrelsen, mars 24, 2020

På grund av viruspandemin är stamspolningen (som var inplanerad att utföras i april) uppskjuten till hösten.
Nya datum kommer att meddelas i god tid.

Läs mer

Grovsopor – datum inlagda!

Av: styrelsen, februari 20, 2020

Nu är datum för hämtning av grovsopor inlagda i kalendariet (inloggning krävs). Observera att det endast gäller hämtning av grovsopor – EJ byggsopor eller återvinningsmaterial. Den som (eventuellt) ställer ut grovsopor utanför de tider som anges i kalendariet kan debiteras med 1000 kronor.

Läs mer

Cykelrensning!

Av: styrelsen, februari 19, 2020

Senast torsdag 30/4 måste alla cyklar vara märkta med namn, datum och adress. De cyklar som är omärkta den 30/4 kommer att omhändertas och förvaras under sex månader. Därefter kommer omärkta, ej uthämtade, cyklar att slängas.

Märklappar finns i respektive cykelförråd.

Läs mer

Motioner till årsstämman

Av: styrelsen, januari 23, 2020

Årets stämma kommer att hållas måndagen den 25/5. Stämmohandlingar kommer att delas ut mellan 27/4 och 10/5. Den som vill föreslå något till stämman måste skriva en motion, och den måste vara inlämnad senast den 13/3. Motioner kan lämnas in både i föreningens brevlåda utanför tvättstugan och mejlas till info@brfkorsbarsgarden.se (OBS – skriv ”Motion till årsstämma 2020” i ämnesraden). Exempel på hur en motion bör se ut finns här, viktigast är att det finns ett tydligt yrkande som stämman sedan ska ta ställning till.

Läs mer

Träfflokalen

Av: styrelsen, januari 13, 2020

På grund av renovering av köket går det inte att boka träfflokalen under tiden 1/2 – 29/2.

Läs mer

Grovsopor

Av: styrelsen,

Några datum för hämtning av grovsopor är inte bokade för våren 2020. Tillsvidare får varje boende själv ta hand om sina grovsopor. Vi återkommer med besked om hur föreningen ska hantera hantering av grovsopor, besked kan väntas tidigast i februari (efter nästa styrelsemöte).

Läs mer

Hämtning av grovsopor

Av: styrelsen, augusti 20, 2019

Datum för hämtning av grovsopor är nu inlagda i kalendern. OBS – inloggning krävs, om du saknar inloggningsuppgifter så kontakta styrelsen.

Läs mer

Styrelse 2019

Av: styrelsen, augusti 10, 2019

Vid 2019 års stämma återvaldes hela styrelsen och vid styrelsens första konstituerande möte därefter utsågs Madelaine Possman till ordförande, Eduard Dyachuk till kassör, Peter Klintebäck till sekreterare. Mats Jonaeson, Lars Mertner, Margit Norberg och Ana Stolica är ledamöter, inga suppleanter.

Läs mer

Stämma 2019

Av: styrelsen, maj 3, 2019

Måndagen den 27/5 kl 19 blir det årsstämma i träfflokalen. Stämmohandlingar finns att hämta här på webbplatsen (under rubrik ”Föreningen” – inloggning krävs! Kallelse och dagordning finns att hämta här.

Läs mer

Sophantering – släng rätt!

Av: styrelsen, januari 16, 2019

Styrelsen har beslutat att den som ertappas med att placera sopor på otillåtna platser kan debiteras för bortforslingen. Den som ertappas med att slänga kartonger i sopnedkast (och därmed orsakar stopp) kommer också att debiteras för de kostnader som uppstår. Framförallt pizzakartonger har orsakat flera stopp!

Grovsopor kan lämnas när Aktiv transport är inbokade (se kalendern för tider och datum – inloggning krävs). Återvinningsmaterial (tidningar, kartonger, glas och liknande) lämnas till återvinningsstationer. Vitvaror som byts ut kan oftast tas tillbaka av det företag som levererar den nya produkten.

Egna byggsopor hanteras i särskild ordning (kontakta styrelsen innan byggsäckar ställs upp). Den som renoverar sin lägenhet har ansvar för att byggsopor transporteras bort! OM det inte sköts kan den ansvarige debiteras för föreningens kostnader + en straffavgift på 1000 kronor.

Läs mer

Aptusbrickor

Av: styrelsen,

Vid styrelsemötet den 15/1 beslutades att boende vid beställning av extrabrickor ska betala 180 kronor för dessa och att borttappade brickor ersätts utan kostnad (den borttappade brickan spärras). Kontakta styrelsen om nya brickor behövs.

Läs mer

Grovsopor – hämtning

Av: styrelsen, december 31, 2018

Nu är datum för hämtning av grovsopor under första halvåret 2019 inlagt i kalendariet (kräver inloggning). Grovsopor kan lämnas mellan kl 18 och 19, utanför portalen mellan Dalgränd 16 och 18. (OBS: ej återvinning – sådant lämnas vid återlämningsstationer): Ingen utplacering av gropsopor i förväg eller på annan plats – den som gör det kan debiteras av föreningen!

Läs mer

Julklapp till alla bostadsrättsinnehavare

Av: styrelsen, december 19, 2018

Avgiftsfri januari 2019

Styrelsen har beslutat att alla bostadrättshavare i Brf Körsbärsgården får en avgiftsfri januari månad 2019. Anledningen är att vi lyckats bekosta underhålls- och renoveringsarbete under 2018 med befintliga medel. Styrelsen anser att föreningens goda ekonomi ska komma er medlemmar till godo, därav en avgiftsfri januari månad 2019.

Styrelsen önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer

Aptusbrickor – viktigt!

Av: styrelsen, oktober 18, 2018
Den 24 oktober stängs alla gamla nyckelbrickor av och raderas i föreningens Aptussystem. Endast de nya vita nyckelbrickorna fungerar efter den 24 oktober. Har nya brickor inte kvitterats ut så mejla till info@brfkorsbarsgarden.se

 

Läs mer

Terassrenovering

Av: styrelsen, oktober 6, 2018
Fr o m tisdag 9/10 kommer terassarbeten att ske på gården, se länk för mer information.
Läs mer

Grovsopor – tider för hösten utlagda

Av: styrelsen, september 3, 2018
Se kalendariet (inloggning krävs). Ingenting får ställas ut i förväg. Den/de som ertappas med att ställa ut sopor i förväg kan debiteras för det! OBS – endast grovsopor, inget byggmaterial eller återvinning (sådant slängs i återvinningsstation).
Läs mer

Agenta förvaltning har bytt namn

Av: styrelsen, augusti 22, 2018
Agenta förvaltning är uppköpta av Riksbyggen. Nytt namn är Förvaltning i Östersund AB och fr o m 20/8 2018 gäller följande webbadresser:

www.agentaförvaltning.se avslutas och ny adress är www.rbekonomi.se

Alla mejladresser som har xxxxx@agentaforvaltning.se ändras till xxxxx@rbekonomi.se

 

Läs mer

E-faktura

Av: styrelsen, augusti 20, 2018
Nu kan du ansluta till e-faktura för att betala din avgift eller hyra. Läs mer här.
Läs mer

Webbokning av tvättstuga och träfflokal

Av: styrelsen, augusti 15, 2018
Webbokningslänk till Körsbärsgården:

http://korsbarsgarden.baxectotal.se/aptusportal

För att använda appen:

Sök på Bokning i Apple store för iPhone/ i Google play för Android
– Då kommer bokningsappen upp, med namnet Aptus Elektronik AB under.

Ladda ned appen och skriv in bokningslänken.

Boende – inloggning
Användarnamn: Portnummer – lägenhetsnummer med streck emellan
Lösenord: Portnummer & lägenhetsnummer tillsammans utan streck (5 siffror)

Till exempel (Port 8, lgh 067):
Användarnamn: 08-067
Lösenord: 08067

Till exempel (Port 22, lgh 001):
Användarnamn: 22-001
Lösenord: 22001

F = Finmaskin

G = Grovmaskin

L = Lokal – Träfflokal

 

Läs mer

Styrelse efter stämma 28 maj 2018

Av: styrelsen,
Vid stämman den 28:e maj 2018 valdes sju ordinarie ledamöter. Vid styrelsens första möte konstituerade den sig enligt följande:

Madelaine Possman, Dalgränd 10, ordförande

Peter Klintebäck, Dalgränd 6, sekreterare

Eduard Dyachuk, Dalgränd 12,  kassör

Mats Jonaeson, Dalgränd 6, ledamot

Lars Mertner, Dalgränd 6, ledamot

Margit Norberg, Dalgränd 22, ledamot

Ana Stolica, Dalgränd 12, ledamot

Läs mer

Nya nyckelbrickor till alla boende

Av: styrelsen, maj 9, 2018
Styrelsen har valt att revidera databasen i föreningens Aptussystem p g a osäkerhet gällande nyckelbrickor i föreningen som kan vara på drift, exempelvis vara borttappade, inte överlämnade vid flytt, ej återlämnade av entreprenör etc.

Nya nyckelbrickor kvitteras ut i styrelserummet, Dalgränd 2, följande datum och tider:

 Den 14, 15, 16, 17 och 21 maj

Mellan kl. 07.00 – 08.00 och kl. 19.00 – 20.00

Den 18 och 22 maj

Mellan kl. 07.00 – 08.00

Nyckelbrickorna fungerar som tidigare till samtliga portar, dörr till lägenhetsförråd, gemensamma utrymmen såsom cykel- och barnvagnsförråd samt för bokning av tvättstuga och träfflokal.

Inom kort kommer boende att kunna boka både tvättstuga och träfflokal på webben samt i mobilapp. Mer info kommer.

Välkommen till styrelserummet ovan tider att kvittera ut nya nyckelbrickor!

Läs mer

Nya förvaltare

Av: styrelsen, mars 19, 2018
Föreningen har bytt förvaltare. Från och med april 2018 kommer Agenta att sköta den ekonomiska förvaltning och Driftia den tekniska förvaltningen. Agenta har delat ut information till alla boende, uppmärksamma att det är nya avier (med nytt bankgironummer) som ska användas för att betala hyror och avgifter.  Frågor om detta hänvisas till Agenta – kundtjänst@agentaforvaltning.se eller telefon 08 522 18 242.
Läs mer

Imma eller kondens på fönster

Av: styrelsen, december 18, 2017
Flera boende har rapporterat om immiga fönster efter renoveringen. Det är normalt och kommer att försvinna efter ett tag. Se här för information från företaget som utförde fönsterrenoveringen.
Läs mer

Rapport från informationsmöte 11/12

Av: styrelsen, december 7, 2017
Vid boendemötet den 11/12 informerades bland annat om:

 • fasadmålningen: att den följt plan och hållit sig inom budget. Avslutande möte med entreprenör och genomgång av protokollet från slutbesiktningen görs under december. Förutsatt att styrelsen godkänner att alla anmärkningar i besiktningsprotokoll är åtgärdade betalar föreningen slutfaktura.
 • fönsterrenovering: även fönsterrenoveringen har gått enligt plan. Dock framfördes det av boende att det uppstått imma och fukt i deras fönster efter att de renoverats. Den information styrelsen fått Mistral gällande imma på fönster kan bero på att fönstren nu är mer täta än tidigare och att de fönster som målats under hösten kan drabbas av fukt, imma, på insidan av det yttre fönstret. Mistral förklarar att det dels beror på att målarfärgen avger fukt, innan den torkat ordentligt, dels att det är kall utetemperatur som kan ge fukt mellan fönstren. Det man kan göra om man har imma mellan fönster är att torka av fukten och putsa med kylvätska (tips från boende). Det fungerar!
 • trädgård – utemiljö: att vi har ny entreprenör, AB Solbrudens Trädgårdar, som anlitats för utemiljö och snöröjning. Att motion från årsstämman gällande åtgärder att ansa växtligheten utanför entrén till Dalgränd 8 är genomfört.
 • att övriga motioner från årsstämman kommer styrelsen att börja arbeta med efter årsskiftet.
 • att styrelsen haft möte med Miljöförvaltningen som kontrollerade om föreningen arbetar enligt de myndighetskrav som gäller. Bfr Körsbärsgården fick gott betyg för hur föreningen sköts.
 • APTUS: Nya Aptuslås har installerats till boendes gemensamma utrymmen såsom lägenhetsförråds-/källardörrar, cykelrum och barnvagnsrum. Det innebär att den dörrbricka boende har kommer att ge tillträde till dörr in till sitt lägenhetsförråd/- eller källardörr och till samtliga cykelförråd samt barnvagnsförråd. Inom snar framtid kommer dock var och en få frågan om till vilket cykelförråd man önskar tillträde. Nyckel till respektive dörr kommer så småningom inte längre att fungera.
 • OVK (obligatorisk ventilationskontroll) är genomförd. Ventilationssystemet fungerar inte optimalt i fastigheten. Styrelsen kommer att ombesörja en ordentlig genomsyn och att åtgärder vidtas

 

 • kommande projekt:
  • ca 3-4 st hyreslägenheter kommer att renoveras årligen. Det arbetet börjar i januari 2018. Styrelsen har gjort ett medvetet val att låta en av föreningens lägenheter vara evakueringslägenhet för de hyresgäster som får renoverat
  • fastighetens tak kommer att renoveras och målas under sommarhalvåret 2018
  • lekplatsen kommer att renoveras enligt underhållsplan

 

 • Förslag/idéer på åtgärder, som inkom av boende, till styrelsen:
  • förse innergården med bättre belysning, ex.vis markbelysning såsom andra föreningar i Dalen gjort
  • se över entrédörrar, portar. Återkommande fel uppstår ideligen, portdörrar som inte stängs, ramlar av etc. Boende känner sig inte trygga p.g.a av detta.
  • se över port- och trappstädning. Klagomål framfördes om att städningen inte är tillfredsställande i vissa portar.
  • se över cykelställ. Förslag framkom att införskaffa nya cykelställ, som tar mindre plats och som ger bättre möjlighet att låsa fast cykeln.
  • upprätta en sluten Facebookgrupp för Brf Körsbärsgården. (Meddelade att det är inget som styrelsen har för avsikt att göra.) Sara Bergström, Dalgränd 6, erbjöd sig och tar initiativ till att lägga upp Brf Körsbärsgården på Facebook. Hon efterlyser en administratör som tillsammans med henne kan administrera Facebooksidan.

 

Läs mer

Grovsopor

Av: styrelsen, augusti 23, 2017
Datum för hämtningar av grovsopor är angivna i kalendern.
Läs mer

Fönsterrenovering

Av: styrelsen, juli 10, 2017

Fönsterrenoveringsprojektet med Mistral tar sommarsemester

Från och med vecka 28 till och med vecka 30 tar fönsterrenoveringen i lägenheter en paus, arbetet med fönsterrenoveringen startar igen den 1 augusti.
Avisering görs av Mistral till varje lägenhet när de önskar komma och sätta igång med renoveringen.

Målningsarbeten på utsidor av fönster kommer dock att utföras under dessa sommarveckor – i trapphus, på loftgångar samt av förråds- och källarfönster. 

Läs mer

Angående fasadmålning av fastigheten

Av: styrelsen, maj 8, 2017
Med anledning av utdelad informationsblad från en medlem i föreningen gällande målning av fastighetens fasad vill styrelsen i Brf Körsbärsgården ge följande klargörande om styrelsens beslut om fasadmålning.

Styrelsen fick i uppdrag av föreningens medlemmar på årsstämman 2016 att se över fasadunderhållet på fastigheten Dalen 15 – Brf Körsbärsgården, se beslut i protokoll från årsstämma 2016.

Utifrån uppdraget från medlemmarna tog styrelsen in offerter gällande fasadtvätt samt målning. Då fasadmålning finns med i föreningens underhållsplan och enligt planen skall målningen med silikatfärg göras år 2020 och därefter med ett intervall för underhåll var 20 år enligt underhållsplanen.

För allas information har det inte gjorts något fasadunderhåll på fastigheten på 36 år, d.v.s sedan byggåret 1981. Alltså, fasaden har varken tvättats eller målats på 36 år!

Styrelsen vill understryka att målning av fastighetens fasad kommer INTE leda till några avgiftshöjningar för varken bostadsrättsinnehavare eller hyresgäster då detta arbete ingår i nuvarande avgift respektive hyra.

Styrelsen undersöker även möjligheten att samtidigt byta ut samtliga stuprör, vilket också står med i underhållsplanen. Det betyder att vi kan spara pengar på dyra byggställningskostnader om vi gör det i samband med fasadmålningen.

Kassaflödet är positivt och vi har inget behov att låna några pengar för att göra detta fasadunderhåll.

Jämfört med andra föreningar i området har vi lägre driftskostnader och lägre belåning än de har. Därför är det nu aktuellt att konkretisera våra planerade underhållsåtgärder de närmaste 10 åren.

En välskött fasad är inte bara viktigt för att huset ska se fräscht och fint ut – att måla fasaden hjälper också byggnaden att hålla sig frisk!!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Brf Körsbärsgården

Läs mer

Sammanfattning av det som togs upp på informationsmötet den 30 november.

Av: styrelsen, december 29, 2016
Styrelsen informerade om saker som gjorts i föreningen sen årsmötet i maj.

 • Föreningen har fått en ny webbsida
  • Uppdatera din e-postadress och mobilnummer under fliken förening. – uppdatera din medlemsuppgifter. Använd samma lösenord som tidigare. Mejla info@brfkorsbarsgarden.se om du inte har lösenordet. När du uppdaterat dina medlemsuppgifter kan vi snabbt komma i kontakt med dig om vi behöver nå ut med ett brådskande meddelande eller påminna om årsstämma eller liknande. Så gå in på webbsidan och lägg in dina uppgifter.
 • Träfflokalen bokas numera elektroniskt på samma sätt som tvättstugan
  • Det är inlagt samma bokningspass som tidigare. Varje bokningspass kostar 300 kr och debiteras i efterhand på avgiften eller hyran och administreras av HSB.
 • Fastigheten har fått en ny undercentral installerad då den från byggåret gick sönder.
  • Med den nya undercentralen får vi en jämnare och förhoppningsvis mer kostnadseffektiva uppvärmning av både element och varmvatten.
 • Bord och bänkar under pergolan på ”torget” är borttagna
  • Under en längre tid har det kommit mycket klagomål från boende med lägenheter som vätter mot ”torget” på att det samlas ungdomar kvällar och sena nätter som stör nattsömnen för många varpå beslut fattats om att avlägsna bänkar och bord. Det finns även en idé om hur man kan skapa en trivsammare yta på ”torget”. Mer om den idén kommer att informeras om i vår. Har du själv en idé om hur föreningen skulle kunna göra en annorlunda plats än ”torget” som är idag, mejla din idé till info@brfkorsbarsgarden.se
 • Kö till föreningens parkeringsplatser
  • Det finns finns nu en kö upprättad för medlemmar till föreningens två parkeringsplatserför. Kontakta HSB servicecenter om du vill anmäla dig och ställa dig i kö.
 • Ekonomi
  • Föreningen har amorterat 13 miljoner kronor på föreningslånen hos SBAB. Nuvarande lånebelopp för föreningen är ca 49 miljoner kronor. Det innebär att föreningen har amorterat 21 miljoner kronor sen tillträdet 2010.
  • En kort brief om att Johan Harvig från SBAB varit på ett av styrelsens möten och informerat om att Brf Körsbärsgården har enligt SBAB en mycket bra ekonomi. Styrelsen fick positiv feedback på att föreningen amorterat så mycket på sina lån och att de nyckeltal Johan tagit fram i jämförelse med andra bostadsrättsföreningar i Dalen visar att Brf Körbärsgården i sammanhanget ligger bra till och visar på en välskött bostadsrättsförening.
  • Föreningens ekonomi i övrigt fortlöper som den ska. Vissa utgifter finns dock för oförutsätta händelser som ligger utanför fastighetens underhåll, men som i huvudsak täcks upp av föreningens försäkring.
 • Allmän information som föreningen behöver påminna alla boende om lite nu och då
  • Släng inte kartonger, inga som helst kartonger, i sopnedkasten. Det orsakar stopp som blir till onödiga utgifter för föreningen.
  • Det har uppstått stopp i avloppsrör som fått åtgärdas akut. Så tänk på vad du spolar ner i avloppet.
   • Spola ex.vis INTE ner kattsand, tops, bindor etc
  • Påminnelse om att det råder förbud mot motortrafik på förneingens mark
  • Information om rensing av trapphus och loftgångar från den 1 december 2016
  • Stamspolning av alla avloppsstammar har utförts.
  • En samfällighet med övriga bostadsrättsföreningar har bildats i området med anledning av sopsugen som samfälligheten skall ansvara för.
  • Fastighetsägarmöte har hållits där bl.a. informerades om införande av boendeparkering i området kring Enskededalen samt den långa kötiden till Dalens alla p-garage. Svenska Bostäder, som äger några av garagen, blev ombedda att se över sina kö-rutiner för att korta ner kö-tiden för boende i Dalen.
  • Beskärning av föreningens träd kommer att ske den 16 och 18 januari 2017. Senast det gjordes var under 2010. Så nu är det dags igen att bl.a. gallra ur kronorna på våra körsbärsträd.
  • Är du intresserad av att engagera dig i styrelsearbete? Ta då kontakt med valberedningen Eva Britt Lönnback Yilma eller Bo-Göran Knutes. Deras kontaktuppgifter hittar du på webbsidan.
 • Pågående projekt
  • Fönsterrenovering – Styrelsen har fattat beslut om metod, dvs hur föreningens fönster skall renoveras. Nuvarande träkarmar behålls. De skall målas och vid behov, om delar av karmen är i väldigt dåligt skick, byts de ut. Fönstren får nytt kitt där det behövs . Isolerglaset, den s.k. kassetten, byts ut i samtliga fönster. Utifrån detta beslut har arbetet med att färdigställa offertförfrågan och ta in offerter från olika entreprenörer påbörjats. Mer information kommer.
  • Aptusbrickor – Styrelsen har beslutat att förse fastighetens samtliga gemensamma utrymmen med aptusbrickor. Det innebär att man kommer att använda sin aptusbricka för att bl.a. komma i förrådsutrymmen, cykelrum och barnvagnsrum.
  • Takunderhåll – Det har gjorts en översyn av fastighetens tak. Sammantaget kan sägas att taken behöver dels ett kortsiktigt underhåll, dels en genomgående renovering på längre sikt.
Läs mer

Schema för grovsopor

Av: styrelsen, november 1, 2016
Grovsopor kommer att hämtas av Aktiv Transport utanför valvet

Dalgränd 16 – 18, kl 18:00 – 19:00 på följande datum:

Inga tider inbokade under sommaren

Nya tider för hösten publiceras i augusti

 

Läs mer