Infobrev, november 2022

Nedanstående skickades den 27/11 direkt till boende som uppgett sin mejladress.

Här följer en liten rapport om vad som händer i Brf Körsbärsgården.

Många funderar säkert på ekonomin, inflationen som innebär både ökade priser och ökade räntekostnader. Styrelsen följer förstås utvecklingen noggrant, de största utgiftsposterna är ju räntorna på föreningens lån och energikostnader, och bedömningen nu är att de avgifter som fastställdes vid avgiftssänkningen i februari i år kommer att räcka för att betala föreningens löpande utgifter även framöver. Med reservation för att framtiden är osäker och svår att prognosticera….

Oroligheterna i omvärlden, inte minst Rysslands krig mot Ukraina, har inneburit större uppmärksamhet kring skyddsrum. Styrelsen har låtit inspektera både de utrymmen som nu används som lägenhetsförråd samt de utrymmen där skyddsutrustning förvaras och vi vet nu att föreningen uppfyller myndighetskraven.

Vid stämman i maj gavs styrelsen i uppdrag att undersöka köp eller hyra av hjärtstartare och det är nu beslutat att hyra hjärtstartare, den kommer att installeras utanför träfflokalen och tvättstugan.

Angående träfflokalen så har styrelsen beslutat att höja kvällshyran till 500 kr fr o m 1/1 2023, övriga tider är hyran oförändrad.

Sopsugen är nu renoverad men det hjälper inte om skrymmande saker slängs i sopnedkasten, släng INTE pizzakartonger och liknande. Det finns återvinningstationer både på Garagevägen och bakom Bersågränd. OM större saker nödvändigtvis måste slängas i sopnedkasten så riv sönder i mindre bitar först, tack. Vid stopp i sopsugen kan felanmälan göras direkt till Envac, tel 010-265 00 00. Stopp som uppstår hos oss kommer att debiteras föreningen, d v s vår gemensamma ekonomi.

I september hölls ett möte med alla fastighetsägare i Enskededalen, inbjudna var även representanter för olika myndigheter. Polisen var och rapporterade att Enskededalen är ett förhållandevis tryggt område men inte helt utan problem, framförallt med droghandel. Polisen uppmanar alla att ringa 112 om man ser misstänkt narkotikaförsäljning, eller andra pågående brott, även om det exempelvis rör sig om en cykelstöld. 

Tips om platser där det ofta förekommer misstänkt narkotikaförsäljning eller annan illegal verksamhet bör anmälas på polisens webbplats: https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/. Där går det att lämna tips anonymt. 

Vid en efterföljande trygghetsvandring uppmärksammades bland annat vikten av god belysning och likaså behovet av ett mer levande Dalens centrum.

Styrelsen bjöd på fika valdagen den 11/9 men tyvärr var det bara ett fåtal boende som kom förbi. 

Av: styrelsen, december 9, 2022
Tillbaka